Onderhoud van keukenkasten, lades en wanden

Vieze luchtjes verwijder je door de kasten flink schoon te maken, het liefst met een vochtige doek en een zachte zeep. De keukenladen zijn ook een lastige plek om schoon te maken.

Meestal ligt hij vol met bestek en aanverwanten en is het veel werk om hem eerst leeg te maken en na het schoonmaken weer in te ruimen.

Een bestekbak voorkomt meestal een vette aanslag, alles ligt geordend en je messen blijven langer scherp. Zitten er toch vlekken in, dan kun je dit reinigen met een warm sopje. Afhankelijk van het materiaal waarvan de bestekbak is gemaakt kun je hiervoor een reinigingsmiddel gebruiken.

Tijdens het koken, wil er nog wel eens vet op de wanden spetteren. Soms zie je dit niet meteen, maar voel je het wel. Ook hier is alles afhankelijk van het materiaal wat er op de wanden zit. Ontvetten gaat heel goed met ammoniak met warm water, maar niet ieder materiaal is hiervoor geschikt. Water met azijn is ook een optie en misschien wat veiliger voor de ondergrond. Neem een vochtige doek, sprenkel hier wat azijn op en wrijf dit goed over de vuile plek. Dan naspoelen met warm water. Als je tegels in je keuken hebt, kun je op deze manier ook de voegen reinigen. Wat azijn op een tandenborstel en daarna goed schoonmaken. Groene zeep is de meest veilige manier om de keukenwand schoon te krijgen.