Onderhoud

Jouw centrale, verbindende plek in huis houd je natuurlijk graag mooi en goed schoon. Op deze pagina vind je veel tips om je keuken goed te kunnen onderhouden. Heb je toch nog een vraag na het lezen van deze tips? Geef ons even een seintje en we geven graag passend advies!

Algemeen onderhoud van je keuken

Je keuken is de plek waar je jouw eten bereidt, daarom is het belangrijk dat de keuken hygiënisch en schoon is. Daarbij hebben steeds meer mensen een keuken die grenst of overgaat in het...

Lees verder

Onderhoud van keukenkasten, lades en wanden

Vieze luchtjes verwijder je door de kasten flink schoon te maken, het liefst met een vochtige doek en een zachte zeep. De keukenladen zijn ook een lastige plek om schoon te maken. Meestal ligt...

Lees verder

Onderhoud van je houten keuken

Een houten keuken vergt niet veel onderhoud maar er zijn wel een aantal punten waar je even aan moet denken m.b.t. het onderhoud en daarmee het behoud van de keuken. Voor alle houten keukens wordt...

Lees verder

Onderhoud van je gelakte keuken

Ook voor onze gelakte keukens geldt dat je deze het beste reinigt met een vochtige zachte doek en deze daarna droogwrijft. Of het nu om een gelakte of een houten keuken gaat, er zijn...

Lees verder

Onderhoud van hout

Gewone plekken afnemen met een vochtige doek of een sopje. Deze plekken wel direct nadrogen. Ingetrokken plekken en slijtageplekken kunnen licht worden geschuurd met schuurpapier (korrel 180) en in...

Lees verder

Onderhoud van rvs – roestvrij staal

RVS werkbladen kunnen het beste worden schoongemaakt met groene zeep en een doekje. Goed inwrijven en met een vochtige doek afnemen. Kalk of aanslag op RVS kun je met een beetje cola...

Lees verder

Onderhoud van gepolijst composiet

Het is aan te bevelen om voor het snijden van fruit, groenten, brood, kaas en vlees een snijplank te gebruiken. Hiermee kan voorkomen worden dat zuren, sappen, vetten en oliën verontreinigingen...

Lees verder

Onderhoud van leather/satin composiet

Het is aan te bevelen om voor het snijden van fruit, groenten, brood, kaas en vlees een snijplank te gebruiken. Hiermee kan voorkomen worden dat zuren, sappen, vetten en oliën verontreinigingen...

Lees verder

Onderhoud gepolijst graniet

Alle steensoorten zijn in meer of mindere mate poreus. Kleurstoffen in bijvoorbeeld rode wijn kunnen na het opdrogen, vooral bij lichte steensoorten vlekken geven. Het is aan te bevelen om voor het...

Lees verder

Onderhoud van gezoet graniet

Voor het schoonhouden van het gezoet granieten werkblad kan men volstaan met het afnemen met een vochtige doek (sopje van de afwas of een neutraal reinigingsmiddel) Gebruik geen schurende- of...

Lees verder

Onderhoud van Anticato of gebrand graniet

Voor het schoonhouden van het anticato of gebrand granieten werkblad kan men volstaan met het afnemen met een vochtige doek (sopje van de afwas of een neutraal reinigingsmiddel) Gebruik nooit...

Lees verder

Onderhoud Belgisch hardsteen

Hardsteen (Arduin) werkbladen zijn door hun nostalgische en tijdloze karakter zeer geliefd. Hardsteen vertoont typische kenmerken zoals fossielen, spieren (vrijwel rechte witte strepen), brand...

Lees verder

Onderhoud diversen

Opgedroogd kookvocht of overgekookte melkvlekken kunnen vervelende vlekken achterlaten. Met een vaatdoek met goed heet water krijg je ze meestal wel weg. Ingebrande vlekken kun je vaak met groene...

Lees verder