Landelijk moderne keukens

Informatie

Landelijke keukens met een moderne twist

Natuurlijke, robuuste materialen als eiken, natuursteen en traditioneel staal geven de landelijke keukens een huiselijke uitstraling. Lekker ruim opgezet is deze keuken bij uitstek een gezellige ontmoetingsplek voor vrienden en familie. Bij een landelijke keuken denk je wellicht als eerste aan een grote meubelschouw, een zwaar fornuis, glasdeuren met roeden en een mokkenrek. Toch kan een landelijke keuken ook heel modern ogen. Als je kiest voor greeploze kasten, hoogglans elementen en een strakke afwerking, reduceer je de nostalgische uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke warmte.

Massief hout

Hout biedt legio mogelijkheden als je kiest voor een landelijke, robuuste keuken. Dankzij de vele bijzondere bewerkingen is er steeds meer mogelijk. Zelfs een praktisch, massief houten werkblad is een goede optie. Een combinatie van hout met rvs, natuursteen of keramiek versterkt de robuuste uitstraling.

Moderne keukenapparatuur

Uiteraard is er in de nostalgische keuken alle ruimte voor het technisch vernuft van nu. Denk aan een groot, traditioneel gasfornuis, waarmee je met gemak de hele familie bedient. Maar ook moderne apparatuur, zoals een stoomoven, combi oven, of gas-op-glaskookplaat past uitstekend.