Wat een plaatje!

Blog – februari 2020

Januari 2018 namen wij de showroom in Wanssum over en deze zag er toen al piekfijn uit. Echter, één kooi zoals ze dat noemen, was leeg. Daar moest dus een keer een geheel nieuwe showroomkeuken in komen. We hadden niet direct de middelen, de tijd en de inspiratie voor, om daar ‘eventjes’ een nieuwe showroomkeuken neer te zetten. Maar nu wordt het toch echt tijd om dat gat (‘die kooi’) in de showroom te gaan vullen..

Samen met Ferdie en onze verkoopadviseurs Sabrina, Stephan en Lianne zijn we gaan brainstormen over wat we nog graag willen laten zien in onze showroom in Wanssum. Wanneer je een nieuwe showroomkeuken neerzet, kijk je namelijk niet alleen naar wat mooi is, maar ook naar wat functioneel is om te laten zien. We willen onze klanten de verschillende mogelijkheden in de keuken laten zien en ervaren. Denk hierbij aan verschillende (combinaties van) keukenopstellingen, materialen en apparatuur.
Zodat je jouw droomkeuken ook écht kunt zien, voelen en beleven.
Sommige mensen hebben vooraf al een heel duidelijk plaatje in hun hoofd en anderen moeten het eerst even zien en aanraken, voordat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Daarom is het ontwerpen van een showroomkeuken niet zomaar een ontwerp, daar zit echt een hele gedachte achter.

Van ideeën naar uitvoering

Met de ideeën in ons hoofd zijn we op Pinterest een moodboard gaan maken. We hebben inspiratieplaatjes gezocht van o.a. de nieuwste keukentrends en stijlen die we nog onvoldoende in het overige deel van onze showroom hebben. Al snel werd duidelijk wat we willen laten zien, namelijk: de nieuwste Miele keukenapparatuur (Generatie 7000), stalen deuren, leer en een granietmarmer (kwarts) aanrechtblad.

Samen zijn we gaan kijken naar de juiste keukenopstelling. De kooi waar deze nieuwe showroomkeuken in komt is 35m2 en er ligt een mooie visgraat houten vloer in. Er was al een aansluiting voor een keukeneiland. Ideaal dus voor het plaatsen van een mooi groot kook- en spoeleiland met daarbij een prachtig zwart granietmarmer aanrechtblad. Dit aanrechtblad heeft de natuurlijke looks van echt marmer, maar de functionaliteit van graniet. Dat is veel onderhoudsvriendelijker dan echt marmer.

Een eiland neemt steeds verder toe in populariteit. Vandaar dat we al verschillende keukeneilanden in onze showroom hebben opgenomen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden met een keukeneiland, dat we nu weer een nieuwe vorm hiervan kunnen laten zien. En boven dit keukeneiland komt een lederen afzuigkap. Tegenwoordig zie je veel kookplaten met afzuiging, deze afzuigkap is niet alleen functioneel, het is zeker ook een prachtig accessoire in de keuken.

Achter het eiland plaatsen we een enorme kastenwand met o.a. stalen deuren. De combinatie van materialen is prachtig, maar ook de opstelling en het totaalplaatje komen helemaal bij elkaar. Het wordt echt een beleving op zich en daar zijn we nu al trots op. En dat terwijl deze showroomkeuken er nog niet (helemaal) staat.

Open dag: Tweede Paasdag 13 april

Maar er is werk in uitvoering! Een deel van deze nieuwe keuken is geplaatst tijdens het jurybezoek van de Venrayse Ondernemersprijzen. We wilden graag laten zien hoe wij te werk gaan. Het volgende en laatste deel wordt geplaatst vóór Pasen. Dit, omdat we op Tweede Paasdag (13 april a.s.) weer een open dag houden en dan willen wij het eindresultaat graag met jullie delen. Er zal die dag ook een Miele-kok aanwezig zijn om je de nieuwste apparatuur van Miele uit te leggen en te demonstreren.
Kortom, echt de moeite waard om weer eens langs te komen in onze showroom in Wanssum (Stayerhofweg 2b). 

Geschreven door: Annemarie de Mulder