Vooruitblik 2019: trends & ontwikkelingen

Blog – januari 2019
De eerste maand van 2019 zit er alweer bijna op. Wat we in 2018 zijn opgestart, zetten we in 2019 verder door. We willen geen dertien in een dozijn keukenzaak zijn. Je zou misschien zeggen:  “dat ben je toch ook niet, want jullie maken keukens op maat.” Maar wat zijn keukens “op maat”? Zijn dat de kastjes die in de lengte, breedte en hoogte op maat gemaakt zijn? Nee, wij denken dat hem dat zit in de finesse en samenvoeging van materialen die helemaal zijn afgestemd op jouw wensen.

Geen twee keukens zijn hetzelfde, want de wensen zijn nooit exact gelijk. Het gaat niet zozeer om wat je koopt, maar waarom je het koopt. Waarom wil je het zo? Waarom past dat materiaal of apparaat bij je? En door op die specifieke wensen af te stemmen creëer je pas echt maatwerk!

Half januari zijn we met ons gehele team van De Mulder Keukens op Maat naar dé keukenbeurs van het jaar (Living Kitchen) in Keulen geweest. Daar hebben we gekeken naar de nieuwste trends, de mooiste materialen en apparaten die mogelijk nóg beter aansluiten bij jouw wensen.

Zo weten we allemaal wel dat de overheid graag van het gas af wil. En daardoor wil niet iedereen nog langer op gas koken, maar we willen wél graag de charme van het koken op gas behouden. We zien dan ook dat bij fornuizen het inductiekoken zeker zal toenemen. Zo kun je toch een stijlvol fornuis in je keuken plaatsen, maar daarbij wel elektrisch koken. De A+ apparaten waar wij graag mee werken, zorgen niet alleen voor op en top kookgemak, maar zijn door de verschillende mogelijke uitvoeringen en kleuren volledig te personaliseren. En daarmee dus volledig af te stemmen op jouw specifieke voorkeuren en wensen.  

We zien dat overall de natuurlijke kleuren en materialen erg in trek zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout en marmer decors. Daarom neemt het stenen materiaal keramiek erg toe in diversiteit van kleuren en afwerkingen. Praktisch én prachtig!

Op deze beurs oriënteerden wij ons in één volledige dag op die nieuwste kleuren, technieken en materialen. Maar we nemen graag meer tijd voor het afstemmen en realiseren van jouw wensen. Want maatwerk heeft tijd nodig denken wij. Je moet het soms nog even overdenken of bekijken. Een keuken is tegenwoordig meer dan alleen een plek in huis waar gekookt wordt. Niet alleen de materialen en de uitvoering moeten goed zijn, maar het is vooral de beleving die ontstaat bij deze centrale plek in je huishouden. Je moet je er goed, fijn en vooral thuis voelen.

Pas dan is het maatwerk!

Geschreven door: Annemarie de Mulder