Vakantie plannen

Blog – juni 2019

De vakantie komt steeds meer in zicht. Heerlijk even niets! Geen werk(stress), geen klok, maar alles op zijn tijd. Sommigen gaan op vakantie en anderen blijven lekker thuis.
Het maakt niet uit wat je doet; je hebt tijd voor jezelf, je vrienden, familie en/of je gezin en dat is genieten. Maar voordat het zover is, moet er vaak nog (extra) hard gewerkt worden. En dat is bij ons natuurlijk niet anders. Daarom een kijkje in “onze keuken” voordat wij met vakantie gaan.

Wanneer de klant zijn/haar droomkeuken heeft gekocht, wordt de montage hiervan samen met de verkoopadviseur ingepland. 15 weken voor die geplande montagedatum hebben we contact met de klant en bespreken dan of alles nog volgens planning verloopt en/of de huidige montagedatum kan blijven staan. Zodat we vervolgens de monteurs kunnen gaan inplannen.

10 weken voor de geplande montagedatum plannen we samen met de klant een inmeetafspraak. Wanneer het stucwerk nog niet klaar is en/of het plafond nog niet volledig is afgewerkt, kijken we samen naar een ander inmeetmoment of bespreken we de maatvoering met de aannemer en/of stukadoor. De montagedatum zou dan eventueel nog wat verschoven kunnen worden.

Zodra er is ingemeten en de maatvoering bekend is, gaan we de keuken in productie brengen. Ook de apparatuur en het aanrechtblad worden besteld, afgestemd op de afgesproken leverweek. De definitieve montagedatum wordt dan ook gecommuniceerd met de monteurs, de bladen- en apparatuurleverancier en het transportbedrijf. Iedereen is dan volledig op de hoogte en werkt toe naar het moment van de oplevering van jouw droomkeuken!

Vakantie vergt voorbereiding

Je begrijpt dat wanneer een verkoper, werkvoorbereider, aannemer, stukadoor transporteur, monteur en/of leverancier vakantie heeft dit alles al niet zo strak verloopt. We moeten dus goed anticiperen op die vakantieweken en alles net even anders plannen, zodat het toch allemaal goed doorloopt en samenkomt. Omdat de vakanties ook nog niet altijd tegelijk vallen, moeten we vaak extra voorbereid en creatief zijn.

Kleine orders of nabestellingen hebben rond deze vakantieperiode vaak ook meer tijd nodig. Dit, omdat we niet alles op de plank hebben liggen en dus afhankelijk zijn van leveranciers en hun vakantieplanning. We hebben dan ook regelmatig samen overleg om te bekijken en bespreken of alles daadwerkelijk volgens planning verloopt. Zijn we niets vergeten? Zien we niets over het hoofd? Is overal aan gedacht? Is iedereen op de hoogte en is het allemaal geregeld?

Zo ja, dan is het tijd voor vakantie!! Zo ook bij ons. Daarom zijn we van maandag 22 t/m zaterdag 27 juli zowel in Malden als in Wanssum een weekje gesloten.
Alvast een fijne vakantie allemaal en geniet ervan! 🙂