Oh wat een jaar!

Blog – december 2020

We bevinden ons alweer in de laatste maand van 2020. Traditioneel de maand om terug te blikken op het afgelopen, bijzondere jaar. Dit ‘bijzondere’ zal voor velen voelen als een understatement. Ondanks dat dit een uniek jaar was wat niemand een jaar geleden had zien aankomen, hebben we er toch weer iets moois van weten te maken bij De Mulder Keukens op Maat.

In januari begonnen we vol goede en frisse moed aan een nieuw jaar. We mochten direct starten met het plaatsen van mooie keukens en totaal projecten en dat stemt altijd goed. Je hoopt dan natuurlijk dat je zo’n goede eerste maand door mag zetten in de rest van het jaar.

Daar waar we soms nog grapjes maakten over het coronavirus in Wuhan en de vraag op mondkapjes enorm zagen toenemen, was iedereen zelf nog onbezorgd en sceptisch over de gevolgen ervan voor ons eigen land en onze gezondheid. Totdat in maart de eerste coronabesmettingen in Nederland zich voordeden. Ineens liep het hard op en viel het dagelijkse leven in veel gevallen even stil.

Inspelen op het onbekende

Je kan wel zeggen dat er even paniek was en angst voor wat er komen gaat. Want wat staat ons nog te wachten? En kunnen wij dit (bedrijfsmatig) aan? Wij hebben direct de nodige maatregelen getroffen. Zo hebben we alle klanten gebeld of zij nog instemden met de huidige planning van het plaatsen van hun keuken. Onze adviseurs en werkvoorbereiders zijn thuis gaan werken; er werd een rooster voor de bezetting van beide showrooms gemaakt en we zijn uitstuitend op afspraak gaan werken met klanten. Iedereen binnen ons team pakte dit direct goed op en samen hebben we onze schouders eronder gezet. Zelfs toen het teamuitje in mei niet door kon gaan! Deze werd wel vervangen door een digitale quizavond samen, maar dat is toch anders..

Omdat onze planning mooi vol zat (en gelukkig ook nog altijd zit), hadden we al eerder besloten dat we dit jaar een tweede eigen monteur aan wilde nemen.  We zijn gaan rondvragen en kwamen al snel uit bij Joey. Hij kwam in april ons team versterken en Bram heeft toen helaas ons team verlaten. Natuurlijk was het met de huidige situatie wel even spannend om toch iemand aan te nemen. Want wat gaat het allemaal doen? Maar we willen door, dus we zien wel waar het ons brengt.

Gouden team

Waar het voor andere ondernemers helaas echt stilviel, gingen wij naarmate het coronavirus de overhand nam in ons land, alleen maar vooruit. En hoe! Mensen waren en zijn meer thuis en keken eens goed om zich heen. “We kunnen toch nergens heen dus gaan we nu maar eens verbouwen of verhuizen”, was een veelvoorkomende gedachte. De aanvragen stegen met de dag, en daar zijn we nog altijd heel dankbaar voor. Gelukkig hebben we een gouden team dat samen met ons keihard doorwerkt om alle aanvragen en opleveringen met de grootste zorg, stuk voor stuk netjes te verwerken. We hebben heel even te kampen gehad met leveringsproblemen op keukenapparatuur, maar het geduld van de klanten en alle prachtige opgeleverde keukens en totaalprojecten maakten alles goed.

We merkten dat doordat we op verschillende locaties werkten en elkaar dus veel minder zagen, dat de behoefte toenam om elkaar weer even live te zien en te spreken. Na alle vakanties hebben we nog geprobeerd om een teamuitje in oktober te plannen, maar deze mocht door de tweede golf helaas ook niet doorgaan. Een pannenkoekenavondje thuis kon dit nog enigszins goedmaken.

27 december: open dag op inschrijving

Onze jaarlijkse open dag met Pasen en de private diner hebben ook geen doorgang kunnen vinden. Jammer, maar het zorgt ook voor nieuwe, creatieve ideeën. Daarom houden we derde kerstdag, zondag 27 december a.s. een open dag op inschrijving. Je kunt je voor die dag inschrijven op een tijdsblok, zodat je toch voor een aanvraag of keuken(apparatuur)vragen e.d. bij ons terecht kunt. Zo kunnen we, met voldoende afstand van elkaar, toch wat voor elkaar betekenen. Iets wat we graag doen!!

Al met al sluiten we dit jaar toch af met een glimlach. Iedereen bedankt voor wie hier aan bijgedragen heeft. Zorg goed voor elkaar en wees een beetje lief voor elkaar. De boog wordt steeds strakker gespannen en dat valt zeker niet altijd mee. Daarom kunnen we er maar beter samen het beste van maken. Mocht je graag langs willen komen in één van onze showrooms, maak dan vooraf even (telefonisch) een afspraak. Zo kunnen wij het beste voor elkaar en ieders gezondheid zorgen!

Fijne feestdagen allemaal en op naar een goed en gezond 2021!

Geschreven door: Annemarie de Mulder