Hoe het allemaal begon in Malden..

Blog – augustus 2019

Eind 2014 stopte Harold Lenssen Keukens in het voormalige pand van Schreven Keukens in Groesbeek. Ferdie was in de tijd dat hij in Groesbeek werkte, in contact gekomen met Van Benthum Haarden in Heumen/Malden. Hij zag dat er ruimte beschikbaar was in de showroom aldaar. Op een avond kwam hij thuis en gooide hij zijn ideeën op de keukentafel…

Hij had dé plek met potentie gevonden; de plek voor een nieuwe, maatwerk keukenstudio. Zijn maatwerk keukenstudio! Het ondernemersbloed zit in de familie en dit was voor Ferdie de kans om zijn droom om zelfstandig ondernemer te worden, waar te gaan maken.

Totaalpakket: keuken, wonen en interieur

We zijn gaan kijken in welk vat we het ondernemerschap precies wilden gaan gieten. Zeker omdat we toen nog in een tijd van economische crisis zaten, moesten we wel met een goed en gedegen plan komen. Het product dat we (wilden gaan) verkopen is maatwerk dus dat was al top :). Ook de locatie is super goed; in regio Nijmegen en omstreken. Vooral de naamsbekendheid die Van Benthum Haarden al had opgebouwd, moest een steentje gaan bijdragen. Maar wat nog mooier was: op dat moment deden de interieurontwerpers van Woon à la carte ook hun intrede bij Van Benthum Haarden in de showroom. Samen zouden we een mooi ‘driespan’ kunnen vormen op het gebied van keukens, wonen en interieur.

We zijn met alle partijen om de tafel gegaan en met de voorwaarde dat eenieder zijn eigen bedrijfsvoering onder één dak moet kunnen voeren, was het concept geboren!
Vanaf januari 2015 is de keukenstudio in Malden ingericht en in juli 2015 zijn we officieel gestart met Ferdie de Mulder Keukens op Maat.

Keuken montage Nijmegen

Ik ben zelf geboren en getogen in een dorpje onder de rook van Nijmegen. Ferdie had dus een tijd in Groesbeek gewerkt. Met die achtergronden en de samenwerking met Van Benthum Haarden en Woon à la carte leerden we al snel de regio Malden beter kennen. Maar de mensen daar leerden ons ook kennen! Langzaam begon het te lopen en zetten we ook voet aan de grond in Nijmegen en daar voorbij. Prachtige projecten hebben we mogen realiseren in o.a. monumentale panden en nieuwbouwhuizen. Daar zijn we ook erg dankbaar voor en trots op, want ondanks de crisis gingen wij vooruit. Eind 2017 konden we het dan ook niet meer alleen aan en moest er wat gebeuren.

We deden tot die tijd alles zelf; Ferdie had voornamelijk de hoofdrol en ik een ondersteunende rol in de administratie, omdat ik er nog een baan naast had en wij net een jong gezin waren geworden. We zaten te sparren over onze toekomstvisie en plannen. Een heleboel ideeën, die ook weer heel spannend waren. Want hoe pakken we dat goed aan en hoe pakt dat uit? En toen stond daar ineens Harold Lenssen op de stoep, met de vraag of wij het in Wanssum van hem over wilden nemen. Dat veranderde de zaak (letterlijk)!

Hoe het verder ging? Dat lees je in een volgende blog. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij De Mulder Keukens op Maat en volg ons (als je dat nog niet deed) via Facebook, Instagram en Pinterest.

Geschreven door: Annemarie de Mulder