Hard werken wordt beloond

Blog – mei 2019

Als een klein kind dat een kinderfeestje geeft. Zoveel zin hadden we erin: ons eerste teamuitje! Leuk om samen met het team eens wat anders te doen dan hard werken. En met het prachtig voorspelde weer kon het bij voorbaat al niet stuk. Dus om tien uur stond dan ook de koffie met vlaai klaar. Laat het teamuitje maar beginnen!

Het was voor iedereen nog onbekend wat we gingen doen. Er werd van te voren door iedereen al volop gegist en geraden wat we zouden gaan doen. Vooral Guus was erg nieuwsgierig en vroeg regelmatig of we misschien toch een hint wilde geven. Lianne en Sabrina waren vooral druk met wat ze die dag aan moesten doen en/of mee moesten nemen. Kortom, de voorpret alleen al was al leuk!

De koffie met vlaai ging er snel in, want vooral Lianne stond te popelen. Helaas was Bram wat verlaat dus startten we met z’n zevenen. Er stonden 3 tandems en een fiets klaar met aan ieder stuur een envelop. De mannen en vrouwen werden verdeeld over de tandems en de eerste envelop mocht opengemaakt worden. Daarop stond met een cryptische vraag te lezen waar we naartoe moesten fietsen. Na wat denken, piekeren en overleg gingen we op weg. Beetje onwennig fietsen op een tandem, maar met wat gegil en gegiebel kreeg iedereen het gauw onder de knie. En als een echt team gingen we op weg: de eerste was al bij het eerste punt aangekomen en de laatste moest nog zowat opstappen. Daar werd al gauw rekening mee gehouden, één voor één werden de enveloppen opengemaakt en zo kwamen we samen aan bij de eindbestemming (met wat zadelpijn): TOVERTALCKWRAPSX. Oftewel Valckx Watersport aan het Leukermeer in Well.

Daar lag een loungeboot klaar met daarop een heerlijke lunch. Bram sloot bij het gezelschap aan en na wat rondgedobberd te hebben op het Leukermeer, de haven van Wanssum en de Maas gingen we weer verder op de tandem. We fietsten van het Leukermeer, door het bos, naar de eindbestemming in Wellerlooi. Daar kwamen we samen met alle aanhang en hebben we heerlijk gebarbecued en gezellig geborreld.

Natuurlijk was daar ’s avonds ook nog een quiz (ik kan mijn onderwijs-roots toch nog niet helemaal loslaten)! Er werden vier teams gemaakt en alle telefoons moesten ingeleverd worden. Er waren drie rondes met vragen, raadsels, droedels en geluidsfragmenten. Met veel gepieker, overleg, strijd, gesjoemel en vooral veel lol kwamen daar de terechte winnaars uit:  groep 3, bestaande uit Stephan, Rudy en Ferdie. Dat moest gevierd worden!!

Tot in de late uurtjes en de koelkast bijna leeg hebben we het nog erg gezellig gemaakt.
Het is fijn om deel uit te maken van dit team! Doen we snel weer! 🙂

Geschreven door: Annemarie de Mulder