Haal de herfst in je keuken

Blog – oktober 2020

Het is officieel herfst en dat hebben we geweten ook.. Regenachtige dagen, blaadjes die vallen en het wordt steeds sneller donker. Heerlijk weer om lekker binnen te blijven. Vind jij het ook zo fijn om de herfst letterlijk in huis te halen? Door bijvoorbeeld met heerlijke herfstrecepten aan de slag te gaan.

De dagen worden steeds korter en het wordt steeds eerder donker. We gaan en blijven meer binnen en kruipen op de bank met een dekentje en/of de haard gaat weer aan. Zeker in deze huidige tijd, waarin het sterk aangeraden wordt om nog net wat meer thuis te zijn, maken we het onszelf graag zo aangenaam en gezellig mogelijk in huis. Een mooie eigenschap van de herfst vind ik!

Bij herfst denk ik dan ook niet alleen aan regen, blaadjes die vallen en paddenstoelen. Maar dan denk ik vooral ook aan de keuken en allerlei typische herfstproducten als: pompoenen, appels van de nieuwe oogst, het stoven van vlees en warme dranken als thee en chocomelk. De geuren van de herfst zijn erg kenmerkend en persoonlijk mijn favoriet. Denk aan de geur van kaneel, sinaasappels, kruidnagels en van (warme) appelmoes of appeltaart. Heerlijk!

Samen met Maartje (een voor ons bekend, geliefd en gepassioneerde thuis-kok) hebben we drie van onze meest favoriete herfstrecepten voor jullie uitgewerkt. We hopen dat we jullie hiermee kunnen inspireren en zo optimaal kunnen laten genieten van de herfst in de keuken!

Pompoensoep

Italiaans stoofvlees in tomatensaus

Appelbollen

Neem de herfst met al je zintuigen op en geniet ervan. Smakelijk!

Geschreven door: Maartje Frederiks en Annemarie de Mulder