Eindeloos combineren

Blog – januari 2021

Wat 2021 ons gaat brengen na een jaar als 2020 is voor velen spannend en onzeker. We zijn meer dan ooit op zoek naar gezelligheid en warmte in huis. En daarin maken wij graag voor jou het verschil. We willen je helpen om je huis (lees: vooral de keuken) nog sfeervoller en gezelliger te maken. Dat jullie keuken de identiteit krijgt die ook precies bij jullie past. Want met alle materialen, kleuren en mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, kunnen we eindeloos combineren.

In 2020 zette de trend van zwarte keukenkasten en (in combinatie met) oud balk eiken kasten verder door. We zagen veel marmerlook aanrechtbladen, schappen voor decoratie en planten in de keuken. Haal de natuur naar binnen, is nog steeds het motto. Daarom zijn natuurlijke materialen en kleuren ook in 2021 een belangrijk uitgangspunt voor de sfeer in en de uitstraling van onze keuken. Daarnaast zien we ook chique materialen en kleuren gecombineerd worden met natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan zwart staal gecombineerd met hout en steen.

Hotel Chique stijl in je keuken

De term ‘hotel chique’ wordt steeds vaker gebruikt en zelfs ook toegepast in de keuken. Het betekent dat jouw keuken een luxe, exclusieve uitstraling heeft en er specifieke sfeerelementen in toegepast worden. Denk hierbij aan warme, donkere tinten als oud blauw en groen, bruin, cognac, zwart en antraciet. Maar ook materialen als hout, staal, leer en velours zorgen voor een hotel chique gevoel. Gecombineerd met een (visgraat) houten vloer of lichte (marmerlook) tegel of gietvloer. Over de wandafwerking wordt ook steeds meer nagedacht. Vaak heeft deze een kenmerkend patroon dat gecreëerd kan zijn met een tegel, behang of zelfs met kunst.

De kleuren van 2021 zijn Brazz, Bronze, Gunsmoke, metallic, messing, koper en titanium. Dit zijn metaalkleuren voor een industriële, maar tevens ook een chique, luxe, exclusieve look van je keuken. In de houtsoorten zien we juist lichtere tinten, en dan niet alleen van de keuken maar ook van je vloer en/of de meubels.

Durf te combineren, het mag!

Er is zoveel mogelijk in kleuren, materialen en opstellingen, dat er tot in detail afgestemd kan worden op jullie identiteit. Zo hoeft de keuken echt niet meer alleen praktisch te zijn. Tegenwoordig kunnen we praktisch heel goed combineren met wat mooi en chique is. Daarom zien we bijna in alle keukens combinaties van kleuren en materialen. Er wordt minder vaak voor één kleur keukenkasten gekozen voor de gehele keuken. Eén kleur kan juist heel rustig en chique zijn. Maar we zien steeds vaker meerdere kleuren in de keuken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwarte hoge kastenwand, houten onderbouwkasten en een stenen aanrechtblad. Dit jaar gaan we zelfs drie soorten materialen terug zien in de keuken. Denk dan bijvoorbeeld aan houten kasten, gecombineerd met metaal(kleur)- en Fenix kasten. En dat zelfs gecombineerd met één of twee kleuren stenen aanrechtbladen. Ook zien we weer een mooie tegel aan de muur. Niet alleen omdat het praktisch is, maar juist omdat het patroon en de kleur van de tegel je keuken erg sfeervol (af)maakt. Of we zien juist één groot, bijpassend kunstwerk aan de muur om de sfeer helemaal af te maken. Kortom, de mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Om te voorkomen dat je het overzicht verliest en/of het juist niet goed op een rijtje krijgt, helpen wij je graag. Onze showrooms zijn daarom zó ingericht dat we je alle mogelijkheden goed kunnen laten zien. In de showroom in Wanssum kunnen we je voornamelijk alle verschillende materialen en opstellingen uitgebreid laten zien. Onze showroom in Malden geeft juist een goede indruk van het totaalplaatje van de keuken in combinatie met de vloeren, wandaankleding, meubels, haard etc.

Helaas zijn onze showrooms op dit moment, door de huidige maatregelen, nog altijd gesloten voor klantbezoeken. Wél kunnen we je nu digitaal inspireren en meenemen door onze showrooms. Want gelukkig zijn de mogelijkheden ook digitaal tegenwoordig eindeloos. Zodra de situatie het weer toelaat, nodigen we je graag uit in onze showroom(s). Want dé beleving krijg je pas echt wanneer je de materialen, kleuren en mogelijkheden bij elkaar kan zien en voelen.

Geschreven door: Annemarie de Mulder