Een team waar je op kunt bouwen

Blog – mei 2020

Het tweede weekend van mei zou eigenlijk weer in het teken staan van ons jaarlijkse teamuitje. Helaas kon dit door alle corona-omstandigheden niet doorgaan. Erg jammer, want naast de gezelligheid die dit jaarlijkse uitje altijd oplevert, waren er ook al  verschillende leuke activiteiten gepland. Deze hebben we gelukkig op kunnen schuiven naar volgend jaar. Maar we konden deze dag toch niet zomaar voorbij laten gaan…

Zaterdagochtend 9 mei stonden de bierpakketjes van Mr. Hop klaar. Ferdie en ik hadden samen afgesproken wie welke pakketjes waar zou bezorgen. Zonder onszelf aan te kondigen,  hebben we de bierpakketjes bij iedereen thuis bezorgd. Een berichtje met een foto van het pakketje aan de voordeur moest voldoende zegggen.

Na thuiswerken was het tijd voor thuis quizzen

Om 20.00u werd iedereen samen met zijn/haar partner, thuis verzocht om met een laptop, tablet, telefoon en/of ander geschut klaar te zitten voor dé quiz. Ieder team moest een strijdfoto aanleveren voor de quiz en stipt 20.30u gingen we van start.
We gingen dwars door het hele huis en in iedere woonruimte werden quizvragen gesteld. De quiz bestond uit muziek- en geluidsfragmenten, raadsels, fotovragen e.d. Voor iedere ruimte en ronde werd de klok op tien minuten gezet. Binnen die tien minuten moesten de antwoorden binnen zijn, anders telden de antwoorden niet mee voor de puntentelling.

Zoals we van iedereen gewend zijn, gingen ze allemaal super fanatiek aan de slag. De een met wat hulp en de ander volledig op eigen kracht. Twaalf woonruimtes passeerden de revue. Na de zesde woonruimte, oftewel de wc, wisten we precies wie er het meeste wc-papier had gehamsterd en was het tijd voor een pauze. We troffen elkaar in een chatroom, waarin we foto’s, filmpjes, verhalen en ervaringen uitwisselden over de eerste zes rondes én de biertjes. Het is wel wat onwennig, zo’n chatroom, want het praat toch makkelijker en is  net wat gezelliger wanneer je gewoon fysiek bij elkaar zit, maar het was te doen.
Toen alle rondes voorbij waren, was het tijd voor de digitale prijsuitreiking. Ieder team had vooraf aangegeven op welke woonruimte ze de verdubbellaar in wilde zetten en van welke woonruimte ze de punten wilden laten vervallen. Er bleek sprake van een gelijkspel en dus moesten we een extra vraag inzetten om de winnaars te kunnen bepalen. Na een verhitte en spannende strijd, kwamen Guus en Romi als winnaars uit de bus!! Met muziek, vuurwerk, medailles en champagne werden ze (digitaal) gehuldigd. Vervolgens is er nog wat nagepraat, geanalyseerd en geproost op een zeer geslaagde avond.

Samen sterk en de schouders eronder

Het is bijzonder mooi om te zien hoe we in deze bizarre tijden, op een totaal andere en  onbekende manier, ook een hele geslaagde avond samen kunnen hebben. Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht, want ook in het werk worden de schouders eronder gezet. Samen staan we echt sterk! We hebben de afgelopen weken om toerbeurt op kantoor gewerkt of vanuit huis. We wilden alle telefoontjes zo goed mogelijk beantwoorden en alle geplande afspraken met de nodige voorzorgsmaatregelen ‘gewoon’ door laten gaan. Alle klanten zijn gebeld en er is gecommuniceerd over wat wij in deze tijd voor ze kunnen betekenen. Ook is er gevraagd wat de klant in deze tijd voor ons kan betekenen. En dat heeft ertoe geleid dat alles, met wat aanpassingen, door is gegaan. Dat maakt me enorm trots op ons team; zij hebben dit mede mogelijk gemaakt en samen gaan we nog steeds op volle kracht zo door. Maar ik ben ook erg trots en dankbaar voor onze klanten. Iedereen is zo begripvol en meedenkend; er is echt samengewerkt. En dat maakt ons werk eigenlijk nog mooier!

Het zijn dan misschien vreemde en onzekere tijden. Tijden die vaak angst oproepen. Maar we hebben meer dan ooit tevoren gezien dat we samen echt sterk staan en dat je samen vooruit komt! En heel eerlijk: sommige veranderingen in dit “nieuwe normaal” zijn echt zo slecht nog niet, die mogen van mij wel gewoon normaal worden. 🙂

Geschreven door: Annemarie de Mulder