De vakantie is in zicht

Blog – juli 2020

Het is alweer bijna vakantie.. Door alle coronatoestanden ben je de tijd soms een beetje kwijt en vergeet je dat de vakantieperiode binnenkort aanbreekt. Wij maken ons klaar om het werk voor één week compleet naast ons neer te leggen, zodat we even volledig  kunnen ontspannen. Maar voordat we met vakantie kunnen gaan, is er eerst altijd sprake van enige vakantiestress.

Bedrijfssluiting

Van maandag 27 juli t/m zaterdag 1 augustus zijn we in zowel Malden als Wanssum een weekje volledig gesloten. We werken ieder jaar echt toe naar twee vakantieperiodes. Eerst werken we toe naar de bouwvakvakantie in juli en daarna naar de feestdagen in december. Vanaf  2 januari beginnen we dan weer van voren af aan. Maar voordat het vakantietijd is, wordt er eerst altijd kei hard gewerkt!

Zo zijn er keukens die voor de bouwvak opgeleverd moeten worden en keukens die direct na de bouwvak op de planning staan. Omdat leveranciers, monteurs, transportbedrijven e.d. vaak verschillende vakantieperiodes hanteren, is een strakke planning essentieel. Er wordt daarom op dit moment extra veel gebeld, gemaild en afgestemd met alle betrokken partijen. Zo bellen we op dit moment ook extra met onze klanten: “Want hoe staat het met de planning van de keuken?”

Kan je de montagedatum verschuiven?

Het komt soms voor dat iemand de montagedatum nog wil verschuiven, omdat (om welke reden dan ook) de gestelde planning niet gehaald kan worden. Verschuiven kan altijd! Alleen is schuiven in of rondom de vakantieperiode altijd wat lastiger. Dit omdat het al een strakke planning is en we dus ook afhankelijk zijn van vakanties van derden. Een keuken opschuiven in de vakantieperiode betekent vaak dat deze enkele weken later op zijn vroegst opnieuw ingepland kan worden. Om dié teleurstelling te voorkomen is extra communicatie voor de vakantie dus erg belangrijk.

Daarnaast nemen kleine orders, nabestellingen en services rondom vakantieperiodes vaak ook meer tijd in beslag. Dit komt doordat we niet alles op voorraad op onze schappen hebben liggen en we hiervoor dus ook weer afhankelijk zijn van leveranciers en hun vakantieplanning.

Opgeruimd staat netjes

Naast die planningen en de dagelijkse gang van zaken, wordt er voor een vakantie ook weer orde op zaken gesteld. Zo worden onze bussen, het kantoor en de showrooms allemaal weer eens (extra) uitgezocht, opgeruimd en schoongemaakt.
Ook staan de halfjaarlijkse individuele functioneringsgesprekken gepland. Een extra moment om met elkaar te bespreken hoe het gaat, terug te kijken op de afgelopen periode en vooruit te kijken naar wat komen gaat. Na de functioneringsgesprekken hebben we ook een teamvergadering, waarin we de belangrijkste ervaringen, ontwikkelingen en speerpunten met elkaar bespreken. Alle neuzen weer dezelfde kant op!

Kortom, een drukke en hectische periode, maar bovenal ook een periode waar alles uit gehaald wordt. Dat is mooi om te zien. Zeker om dan samen op vrijdag 24 juli het glas te heffen en op onze welverdiende vakantie te proosten.

Wij wensen iedereen (alvast) een hele fijne vakantie! Deze is dit jaar misschien wel heel anders, maar desalniettemin hopen we dat je ervan geniet! 🙂

Geschreven door: Annemarie de Mulder